Marleen Lefevre

Schepen


  Eerste schepen Hoegaarden

  Opleiding : Master Taal- en Letterkunde KU Leuven
  Job : Manager Beleid en Innovatie
  Getrouwd (met een Aalstenaar!) Fiere mama van Laura (Klein Overlaar) en Marie (Gent).
  'Nieuwe Hoegaardier' en na 15 jaar nog steeds verliefd op deze mooie gemeente.

  Mijn bevoegdheden als schepen : toerisme, cultuur, bib, ruimtelijke ordening, milieu en natuur, communicatie, ontwikkelingssamenwerking

  Waar ben ik fier op ?

  Hoegaarden staat toeristisch op de kaart, zowel als bierdorp als als paradijs voor zachte recreatie (fietsen, wandelen, 'terrassen',...). Met 'Start to Hoegaarden' en ons greeterproject maken we elke Hoegaardier ambassadeur.

  Onze bib is een literaire ontmoetingsplek waar je heel wat dorpsgenoten onverwachts tegen het lijf loopt. Als één van de eerste hadden we een selfscan voor de uitleen.

  Ruimtelijke ordening is een domein dat allesomvattend is. Via de RUP's (ruimtelijke uitvoeringsplannen) werden heel wat nieuwe ontwikkelingskansen geboden :
  * heeft Pall kunnen uitbreiden waardoor zij in Hoegaarden kunnen blijven zorgen voor tewerkstelling
  * de hockey en de tennis kunnen verder groeien,
  * kunnen er serviceflats komen op de site van Brouwerij Loriers
  * kan er zachte recreatie gebeuren op de oude voetbalsite in Outgaarden

  Milieu en natuur, beide hebben invloed op onze levenskwaliteit. Het klimaatplan, de thermografische luchtfoto en de acties die er op volgen... het gaat over uw 'goed leven'.

  Communicatie : Onze website viel in de prijzen en de gemeentelijke facebookpagina werd genomineerd als de beste, naast die van grote steden als Antwerpen. Daarnaast blijven we aandacht hebben voor wie niet gedigitaliseerd is.

  Wat wil ik ?
  Een mooi, groen en landelijk Hoegaarden, waar het goed leven en ontspannen is, voor jong en oud, autochtoon of inwijkeling.