Vele CD&V-vrienden sprongen andere vrijwilligers bij voor de opruiming van de begraafplaatsen.

Vorige zaterdag werden de werkzaamheden afgerond op de begraafplaats te Hoegaarden. Zo kon een groot deel van de (wegens corona) achterstallige werken worden opgehaald in het vooruitzicht van Allerheiligen. De begraafplaats in Hoegaarden er nu weer helemaal toonbaar bij ligt!

Volgende zaterdag, 17/10, spreken we om 9u af op de begraafplaats van Outgaarden om peters Marc en Hans niet in de steek te laten. Omdat er daar geen berging voor het materiaal aanwezig rijdt onze schepen Filip Havet met zijn remorkske op voorhand tot ginds. Er zal opnieuw (voldoende) koffie en een koekske voorzien worden voor tijdens de pauze. Na afloop volgt de traditioneel geworden traktatie in café Op De Brug.

Filip Havet meldt wat de overige kerkhoven betreft:"Ik ben gisteren ter plaatse gaan kijken in Meldert, Hoksem en Outgaarden.

  • In Outgaarden is nog het meeste werk. Hopelijk zijn we zaterdag voltallig aanwezig. Anders gaat het in één keer niet lukken...
  • In Hoksem ligt het er nog relatief netjes bij en is er weinig of geen werk.
  • In Meldert was ik aangenaam verrast toen ik vast stelde dat onze technische dienst daar reeds heel erg zijn best gedaan heeft. Er valt niks van onkruid meer te bespeuren. De haagjes zijn gesnoeid en tussen de graven is er overal geharkt. Volgens mij is het daar compleet klaar voor Allerheiligen en hoeft daar dus helemaal niks meer te gebeuren. Ik heb mijn appreciatie overgemaakt aan de technische dienst."

Dus, bij leven en welzijn zie we jullie allen zaterdag in Outgaarden. Men zegge het voort, want alle hulp is welkom!