In het toeristisch infokantoor vind je alle gegevens over de komende palmzondagfeesten én voor onze bijdrage aan de provinciale de biermaand april.

Berlinde Matthijs, onze dorpsgenote op het nationale CD&V-secretariaat, passeerde er voor en selfie aan het bord „Hoegaarden bierdorp”.

Die borden zijn aan de invalswegen verschenen. Een ervan blijft in het infopunt samen met andere attributen uit onze biertraditie.

Drie weekends van 13 tot 29 april, zetten 17 brouwerijen hun deuren open en pakken 23 gemeenten uit met originele bierformules zoals bierverhalen, bierproeverijen, begeleide bierfietstochten, lezingen, workshops, village golf, bierquiz en biercache.

Enkele opvallende nieuwigheden zijn de bierquizzen in Aarschot en Linter, de Village Golf in Hoegaarden, een bierboot tussen Vilvoorde en Kapelle-op-den-Bos, de pop-up beer chapel en de photo challenge in Diest en de proeverijen van ‘bier en chocolade’ in Bierbeek en Londerzeel.

De publicatie 'Hoegaarden the place to be(er)' is gratis af te halen. In het infopunt en in de cafés. Het is een basiswerkje over onze brouwgeschiedenis én over bier in de deelgemeenten. Een 'must have' voor liefhebbers van Hoegaarden. De vlag van Palmzondag is nog te koop is in het infopunt.

@foto: Berlinde Matthijs

CD&V gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijk te maken. Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met deze cookies.